Το κορεατικό skincare, γνωστό και ως K-beauty, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο προηγμένους τρόπους φροντίδας του δέρματος παγκοσμίως. Δεν επικεντρώνεται μόνο στην εφαρμογή προϊόντων, αλλά ακολουθεί μια φιλοσοφία γύρω από την υγεία και την ομορφιά, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός λαμπερού και υγιούς δέρματος.

Η Φιλοσοφία

Η κορεατική φιλοσοφία skincare βασίζεται στην πρόληψη και διατήρηση της υγείας του δέρματος. Αντί να αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν αυτά εμφανίζονται, οι Κορεάτες προτιμούν τη συνεχή και συστηματική φροντίδα για να διατηρήσουν την υγεία της επιδερμίδας σε υψηλά επίπεδα.

Προϊόντα και Ρουτίνα

Η κορεατική skincare ρουτίνα μπορεί να περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά βήματα, ξεκινώντας από τον καθαρισμό, την εφαρμογή τόνερ, ορούς, μάσκες και κρέμες. Κάθε προϊόν στοχεύει σε συγκεκριμένες ανάγκες και εφαρμόζεται με σκοπό την ενυδάτωση, θρέψη και προστασία του δέρματος.

  • Καθαριστικό: Διαλύει το μακιγιάζ και στη συνέχεια αφαιρεί τους ρύπους και τα υπολείμματα εξασφαλίζοντας μια καθαρή βάση για τα επόμενα προϊόντα.

Anua Heartleaf Pore Control Cleansing Oil:

Έλαιο καθαρισμού προσώπου, καθαρίζει τους πόρους, αφαιρεί το μακιγιάζ και απομακρύνει τα μαύρα στίγματα.

  • Τονωτική λοσιόν: Τα κορεατικά τόνερ, εμπλουτισμένα με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, βοηθούν στην επαναφορά του pH του δέρματος και προετοιμάζουν την επιδερμίδα για την εφαρμογή ορών και ενυδατικών.

1. Anua Heartleaf 77 & Soothing Toner

Τονωτική λοσιόν, καταπραΰνει και προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων λιπαρότητας και υγρασίας του δέρματος, κάνοντας ταυτόχρονα ελαφριά απολέπιση.

2.Beauty Of Joseon Ginseng Essence Water: 

Toner ενυδάτωσης, δεν περιέχει αλκοόλη, σιλικόνη, parabens & sls.

  • Essence & Οροί προσώπου: Τα essence είναι πιο ελαφριά από τους ορούς και στοχεύουν στη βαθιά ενυδάτωση, ενώ οι οροί περιέχουν συμπυκνωμένα δραστικά συστατικά για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος όπως ρυτίδες ή ακμή.

1.Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence:

Ελαφρύ essence, αναζωογονεί και ενυδατώνει επαρκώς το δέρμα, προλαμβάνοντας το σχηματισμό ουλών σε περιπτώσεις ακμής καθώς επίσης και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

2.Beauty Of Joseon Revive Serum Ginseng + Snail Mucin:

Oρός προσώπου, ιδανικό για δέρματα με ανάγκη από ελαστικότητα και προβλήματα όπως η μελάγχρωση του δέρματος.

3.Beauty Of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal

Αντιγηραντικός ορός ματιών με βιταμίνη Α & ginseng.

4.Beauty Of Joseon Glow Serum Propolis + Niacinamide:

Ορός προσώπου, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, τη μείωση των πόρων ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο. 

  •  Μάσκες προσώπου: Στην κορεατική φροντίδα, οι μάσκες προσώπου (είτε σε φύλλο είτε σε κρεμώδη μορφή) είναι δημοφιλείς για την άμεση ενυδάτωση και την τόνωση του δέρματος. Οι συχνές εφαρμογές των μασκών μπορούν να προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην υφή και την εμφάνιση του δέρματος.

1.Petitfee – Sleepower Firming Cryo Mask

Αντιγηραντική μάσκα ύπνου που αφήνει το δέρμα σφριγηλό και απαλό.

2.Petitfee – Sleepotent Brightening Cryo Mask:

Μάσκα ύπνου που βοηθά στον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος και στη λάμψη της επιδερμίδας.

3.Petitfee Gold Neck Mask:

Αντιγηραντική μάσκα λαιμού και στήθους με σωματίδια χρυσού. Βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων, ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

  • Κρέμα προσώπου: Η ενυδατική κρέμα εφαρμόζεται για να κλειδώσει όλα τα προηγούμενα συστατικά και να παρέχει μια στρώση προστασίας.

Cosrx Advanced Snail 92 All In One Cream

Ενυδατική κρέμα με μοναδική τζελ υφή. Αποτελείται από 92% φιλτραρισμένη βλέννα σαλιγκαριού που έχει καταπραϋντικές, θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.

Συστατικά

Το κορεατικό skincare είναι γνωστό για την πρωτοπορία του στη χρήση καινοτόμων συστατικών. Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά είναι:

Βλέννα σαλιγκαριού: Πλούσια σε πρωτεΐνες, γλυκολικό οξύ και ελαστίνη, βοηθά στην επούλωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Προπόλη: Παράγεται από μέλισσες, γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

 

Ανακαλύψτε όλα τα κορεάτικα προϊόντα που ταιριάζουν στο τύπο της επιδερμίδας σας εδώ!

Comments are closed.